NYHETER OG BFSN I HORECA MAGASINET


 

 

BFSN nyhetsbrev nr 6. 2018

Nyhetsbrev nr 6. 2018


Nå er sommeren endelig her, og dette blir det siste nyhetsbrevet fra sekretariatet før vi også tar sommerferie. Denne gangen har vi noen nyheter om vårt kurstilbud utover høsten. I denne utgaven starter også første del av serien som vi beskrev i forrige nyhetsbrev med korte presentasjoner av våre medlemsbedrifter. Nederst i dette nyhetsbrevet kan du også lese pressemelding fra Norges varemesse fra den 27.06-2018 om Foodscape.    

BFSN sekretariatet holder ferie fra 6. til 31. juli. 

Vi har endelig fått på plass et kurs i Norge for brannfarlige kjøle-medier for våre medlemmer. Kurset er satt opp i samarbeid med NOVAP og vi selger dette kurset til våre medlemmer for en gunstig pris. Vi setter også til høsten opp Elsikkerhetskurs for instruert personell inklusive førstehjelp. BFSN Gasskurs den 4. september  har relativt god booking men det er fortsatt ledige plasser.  

Vi minner også om BFSN information day i Oslo den 30. august som du kan lese mer om her. 

 

Sikkerhetskurs i brennbare kjøle-medier

Vi kan nå tilby 2 forskjellige datoer for kurset: Sikkerhetskurs i brennbare kjøle-medier. Kursheftet er produsert i samarbeid med Stig Rath og Ringsaker Videregående skole, med blandt annet støtte fra BFSN.  Disse to kursene er forbeholdt og tilrettelagt for BFSN medlemmer. Kurset koster Kr2.700,- per deltaker. Kurset arrangeres i Oslo av NOVAP du kan lese mer om kurset på www.bfsn.no 

BFSN sender ut faktura og kursmateriell til de som melder seg på. Det er 20 kursplasser den 2. oktober og 20 plasser den 3. oktober. Deltaker får kursbevis etter gjennomført kurs. Her er det bare å melde seg på. 

        

Meld deg på sikkerhetskurs i brennbare kjølemedier her

 

BFSN Gasskurs 

Vi har satt opp BFSN sitt gasskurs den 4. september fra klokken 09.00 til 16.00 i BFSN sine lokaler i Drammensveien 167.  Dette kurset koster Kr1.795,-inklusive en enkel lunsj/ møtemat. Etter kurset får hver deltaker utlevert et kursbevis.  

Vi har fortsatt noen ledige plasser på dette kurset, så her der det bare å melde seg på.

 

Meld deg på BFSN Gass kurs her

 

Elsikkerhet for instruert personell 

Vi har satt opp El-sikkerhetskurs den 29. november i Drammensveien 167 i Oslo. Kurset innbefatter også førstehjelp i tråd med §7 FSE. Kurset blir som på årsmøtet arrangert av selskapet Trainor.

Pris per deltaker Kr2.195,- inklusive lunsj/ møtemat 

 

Meld deg på BFSN El-sikkerhetskurs

 
 

Som daglig leder i BFSN sekretariatet, har jeg besøkt medlemsbedrifter på sør- vest landet  og man blir inspirert når en ser flinke folk som holder bransjen i gang over hele landet. Denne gangen har vi valgt ut noen av de besøkte medlemmene fra denne turen: Norrøna Storkjøkken, Foynland Storkjøkken, Vibocold Plug-In, Niche Norway og Figgjo. Det kommer flere korte presentasjoner av våre medlemmer i nyhetsbrev fremover.  


Vibocold Plug-in Norgevar første besøk på denne runden og det ble gjennomført en hyggelig samtale med 
               

Markeds-/driftsdirektør                       Ole Fredrik Eide

  
Salg/prosjekt  
Ole Peder Moe.
Foto er hentet fra plug-in.no

Selskapet har kontorer plassert i fantastiske omgivelser på Nøtterøy 

De leverer kjøle- og frysemøbler til næringsmarkedet. De forteller selv at: "Sammen med ledende produsenter i og utenfor Europa, velger, tilpasser og utvikler vi hele tiden produkter, som passer til norske forhold. Vi håper, kunden lar seg inspirere, og at de kontakter oss, dersom man ikke i første omgang finner det man er ute etter. Vi har helt sikkert en god løsning til deg. Hvis ikke lager vi det" forteller Vibocold Plug-In om seg selv.  


Foynland Storkjøkken AS er en familiebedrift etablert i 1948 på Foynland utenfor Tønsberg. Foynland ble medlem av BFSN i 1996. I landlige omgivelser holder produksjon og administrasjon til i hyggelige lokaler. 

Dette firmaet blir jeg forøvrig minnet om hver dag på BFSN kontoret. Her henger nemlig kopi av et brev til Foynland fra Kong Olav V. i forbindelse med oppgjør for arbeider som Foynland utførte på Kongeskipet Norge i 1987. Det er ett morsomt storkjøkken historisk dokument, å ha hengende på kontorveggen.   
Hos Foynland ble jeg godt mottatt av Knut Martin Østby
 Foto: foynland.no 
Helt siden oppstarten i 1948 var produksjon av rustfrie innredninger hovedgesjeftigen. I 1989 innledet vi samarbeid med mange store produsenter av maskiner til storkjøkken som komplementerte vårt konsept ytterligere. Videre utvikling av bedriften har resultert i at Foynland i dag består av følgende enheter: Produksjon av rustfrie innredninger. Import og salg av maskiner til storhusholdning. Service avdeling. Småutstyrsavdeling med utsalg forteller en engasjert Knut Martin under besøket.


Niche Norway ligger sentralt plassert på barkåker i Tønsberg kommune. De har siden oppstart i 2009 vokst betydelig og leverer komplett utstyr til restauranter, hotell løsninger, kantiner, maskiner og utstyr til det proffesjonelle kjøkken. NICHE er også en betydelig importør av kjente møbelmerker, samt har utviklet en egen kolleksjon. 

 Vi takker for et hyggelig møte med daglig leder Lars Erik Østbye.
 

Foto: niche.no 

 


 

Norröna Storkjøkken Kristiansand
 


Daglig leder Vidar Olsen.  
Foto: Norrona.net 
Vidar inviterte til hyggelig samtale under sekretariatets reise på sør/ vest landet i Mai. Norröna Kristiansand ligger sentralt plassert kun et steinkast fra sørlandssenteret og den kanskje mer kjente Dyreparken i Kristiansand hvor Julius og kaptein Sabeltann har sitt hjem.  Vidar rapporterte om travle dager i Sørlands hovedstaden og om alt som alle ønsker å få levert før sommeren. Det ble en god samtale om forventinger til medlemskapet i BFSN. 

Norröna Storkjøkken Stavanger inviterte til møte med
         
Daglig leder    Markedssjeffellestjenester
Fredrik Bøe          Arvid Østhus
Foto: Linkedin        Foto Norrona.net

Presentasjon av medlemmer fortsetter i kollonen til høyre.
 


 

Våre medlemmer


Fortsettelse av presentasjon av medlemmer:

Norröna Storkjøkken (hovedkontor i Stavanger) har flere bedrifter som er medlemmer i BFSN. Det er alltid hyggelig å besøke Norrönas hovedkontor som utgjør en betydelig medlemsmasse. Fredrik har også deltatt med tillitsverv i BFSN,    

Siden 1947 har Norrøna Storkjøkken bygget en unik kompetanse og knyttet nære bånd til kvalitetsleverandører over hele verden. Vårt storkjøkkenutstyr finnes blant annet i bedriftskantiner, hotell & restauranter, Forsvarets forlegninger, på marine og offshore installasjoner og i barnehager og skoler.Produktutvalget er helt fra planlegging og tegning, til montering, opplæring og teknisk dokumentasjon. Underveis supplerer vi alt av småutstyr fra strategisk plasserte showroom og butikker i Stavanger, Haugesund, Kristiansand, Bergen, Oslo, Harstad og Bodø. 

Norröna Haugesund tidligere Klovning storkjøkken ble allerede stiftet i 1992. De har en flott butikk og administrasjonsbygg i Haugesund. det er ca 10 ansatte i bedriften.
Det var som alltid hyggelig å komme på besøk til Haugesund. Denne dagen var det over 30. varmegrader og enda varmere inne på Jan sitt kontor. Her ble det fortalt om høy aktivitet, ny rekrutteringer, og behov og planer for større mer tilrettelagte lokaler.  
 
Daglig leder Jan Klovning
Foto: Norrona.net
Jan har også gjennom flere år hatt sentrale tillitsverv i BFSN.


 

Figgjo ligger i naturskjønne omgivelser på Figgjo utenfor Sandnes. De ble medlemmer i BFSN i 1982 og har i dag i underkant 100 ansatte som er tilsluttet produksjonen. Figgjo er den eneste gjenlevende storskalaprodusenten av porselen i norden. Her brukes tradisjonelt håndverk og en moderne maskinpark til å omsette stilren design til funksjonelt og holdbart porselen. Enkelte av produktene krever hele 52 berøringer av menneskehender gjennom produksjons-prosessen.

De sier selv at: Vi er påvirket av det ujålete skandinaviske formspråket der tilhørighet og tradisjoner betyr like mye som mattrender. Visste du at Figgjo vant sin første designpris allerede i 1969.
Dette var aller første gang jeg besøkte Figgjo og jeg hadde gleden av å møte: 

               

CEO Anne K Rugland

 

Marthon Tjessem
Foto: Figgjo.no 


I samtalen snakket vi blant annet  om BFSN sin rolle og oppgaver i forhold til produksjonsbedriftene, som det også er noen av i foreningen.  Et fokus område for oss er å bli enda bedre til å løfte saker på dagsorden som er aktuelle for produksjonsbedriftene. Om du er i området vil jeg anbefale å legge turen innom Figgjo. Figgjo har nemlig også etablert et museum, og det var hyggelig å se farmors og oldemors dekktøy, som tydeligvis var produsert på Figgjo i sin tid.
Takk for en god samtale, jeg ser allerede frem til neste besøk.  

 


Vi håper å følge opp med tilsvarende presentasjon av våre medlemmer gjennom flere av våre utsendelser gjennom året og håper dette bidrar til at de fleste blir bedre kjent med de andre som også er med på BFSN laget. 

Med ønsker om en riktig god sommer i hele landet. 

Takk for oppmerksomheten, og vi høres igjen rett over sommeren. Joe Harald Strand 

Dagligleder BFSN 

 
 
BFSN © 2018


Personværn og samtykke:
BFSN sender kun informasjonsmail til de som har registrert seg som mottaker av våre informasjoner hos våre medlemsbedrifter. Opplysningene og kontaktinformasjon blir håndtert i tråd med samtykket til å motta BFSN informasjoner og nyhetsbrev. BFSN deler aldri adresselistene med andre parter. Du kan når som helst endre slette og få innsyn i hvilke informasjon vi har lagret som angår deg. 


Ønsker du å endre hvem som mottar våre nyhets berv og informasjoner?
You can update your preferencesor unsubscribe from this list.


Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge
 

27.06.2018
PRESSEMELDING


Derfor bør du besøke Foodscape

 

10. og 11. oktober åpner Foodscape dørene for første gang på Norges Varemesse. Foodscape er en arena for alle som jobber profesjonelt med mat og drikke og som er opptatt av at det som tilberedes eller serveres skal være godt for kroppen og for miljøet, aller helst norskprodusert og selvsagt god på smak.

 

– Sunn og god mat er i dag et sterkt krav for både forbrukere og myndigheter. Maten vi kjøper og spiser skal være god for kroppen og godt for miljøet. Disse kravene tar de største bransjeorganisasjonen innen mat og drikke på alvor når de nå går sammen med Norges Varemesse om å skape en helt ny møteplass for sunnere og mer miljøvennlig norsk mat, nemlig Foodscape, sier Torill Engelberg, prosjektleder for Foodscape.

 

Hva er Foodscape?

– Foodscape er en arena for alle som vil lære mer om hvordan ta bærekraft på alvor i egen virksomhet. Det kan være produsenter, offentlige og private virksomheter innenfor helse og omsorg, kantiner, kiosk, bensinstasjoner, servicehandel, dagligvare, hotell, restaurant, konditori, bakeri, kafeer – rett og slett alle som tilbereder og er opptatt av mat og drikke, sier Engelberg.

Torill Engelberg forteller at det faglige innholdet på Foodscape blant annet vil by på en spennende Åpningskonferansen «Sett bærekraft på menyen», i tillegg til flere seminarer og workshops. 

 

– Foodscape vil være en kompetansehub hvor du vil lære mer om hvordan du kan ta bærekraft inn i din forretningsmodell og bli inspirert til å arbeide med en bærekraftig omstilling i din bedrift eller virksomhet. 

 

Her vil du møte et bredt spekter av utstillere fra små til store merkevareleverandører, produsenter, grossister, organisasjoner og ikke minst spennende nye gründer-virksomheter. Ifølge Engelberg vil du se både produkter og løsninger som vil lede utviklingen videre og forhåpentligvis også spiren til lønnsomme idéer for fremtiden i egen virksomhet. 

 

Hva ønsker dere at de som besøker Foodscape skal kunne ta med seg videre?

 – Etter å ha deltatt på Foodscape skal du sitte igjen med en god verktøykasse, med ny kompetanse og inspirasjon til å sette fokus på og redusere både sitt eget og virksomhetens klimaavtrykk og til å kunne se nye forretningsmuligheter. Ingen kan gjøre alt, men alle kan vi bidra litt, og gjennom samarbeid kan man utvikle nye løsninger som gir både miljø- og helsegevinst, sier Engelberg.

 

– Så sett av datoene 10. og 11. oktober 2018. Dette blir dager med fokus på kompetansebygging, ansvarlighet og samarbeid for å kunne fremme gode løsninger og til å sette bærekraft på menyen, oppfordrer Engelberg.

 

FOODSCAPE – SETT BÆREKRAFT PÅ MENYEN

10. – 11. oktober 2018, Norges Varemesse, Lillestrøm

 

  • En møteplass og kompetansearena knyttet til utvikling av og løsninger for bærekraftig og sunnere mat og drikke for hele verdikjeden - fra hav og jord til bord. 

  • Konferanse som setter bærekraft på menyen

  • En utstilling som vil vise sunnere, fremtidsrettet mat og drikke, teknologi og bærekraftige løsninger innen emballasje, oppbevaring, distribusjon og avfallshåndtering.

  • Bransjeorganisasjonene som samler seg bak Foodscape er: 

    NHO Mat & Drikke, NHO Reiseliv, Kost- & Ernæringsforbundet, Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge (BFSN), DebioInfo, Norges Frukt- og Grønsakgrossisters forbund, Sjømat Norge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) og Matvett.

 

Les mer på foodscape.no

 

Pressekontakt FOODSCAPE

Torill Engelberg, prosjektleder Foodscape, Norges Varemesse

Tel. 922 07 310, e-post: ten@messe.no

Nyhetsbrev God sommer 2018 Gasskurs Elsikkerhet for instruert personell Brennbarekjølemedier