NYHETER 


 

 

Horeca 7. 2017

Året som gikk

2017 blir stående som ett innholdsrikt år for bransjen og BFSN, med ett godt og økende marked for storkjøkkenbransjen. De aller fleste rapporterer om ett godt salg, og økende etterspørsel gjennom året. Alt ligger med andre ord nå til rette for fremtidens storkjøkkenbransje.  


 

SMAK2017

Vi startet året med SMAK2017 i februar, og vi kan se tilbake på en messe som bransjen absolutt kan være stolt av å ha gjennomført, med besøksrekorder og en god kvalitet. På SMAK fikk vi både markert allsidigheten som bransjen leverer til daglig, og vi klarte å sette fokus på viktige faglige og politiske endringer i bransjen.

Dette var jo min første SMAK som daglig leder i BFSN, og det er med stor ydmykhet jeg ser tilbake på messen flotte dager på Lillestrøm. Om jeg skal velge tre saker som jeg spesielt kommer til å huske fra messen vil det bli:

Horecabransjens ærespris, som vell fortjent ble tildelt Arne Brimi.

Temaet digitalisering og ny teknologi i bransjen, ble markert både i seminarer og hos flere av utstillerne på messen.

Norgesmesterskapet i maskinoppvask, var for meg kanskje den delen av SMAK som jeg brukte meste tid på, før og under messen. Det var utrolig gøy å være med på å arrangere konkurransen, sammen med gode samarbeidspartnere og medlemmer i BFSN. Det som kanskje gjorde det sterkeste inntrykket, var at vi for første gang i konkurransens historie, kun hadde deltakere som selv hadde tatt initiativet for å melde seg på i konkurransen. Vi hadde faktisk denne gangen, tilgang på flere deltakere enn det i utgangspunktet var plass til, i konkurransen. Gleden som arrangør ble enda større, når vi til slutt kåret vinneren Ketil Andre Andreassen, som tydelig ga utrykk for hva dette betydde for han personlig, og for alle oppvaskere rundt om i de tusen kjøkken. Forhånds registrering av deltakere for neste NM i 2020, blir gjort tilgjengelig på bfsn.no i april 2018.

 


BFSN 40 års jubileum

Det skjedde flere hendelser enn SMAK i 2017, og rett  etter påske så feiret BFSN 40 år og dette ble markert i forbindelse med års og medlemsmøtet til foreningen. Vi inviterte nåværende og tidligere viktige nøkkelpersoner i BFSN, til å delta i markeringen.

I rollen som daglig leder i BFSN har jeg også gjennom året hatt gleden av å besøke mange av våre medlemmer rundt om i landet. Det som sitter igjen etter disse besøkene, er at det er mange dyktige, kreative små og store bedrifter rundt om i det ganske land.


 

Nytt år og nye muligheter

I 2018 er det også flere spennende saker som vi vet kommer, og sikkert like mange som vi så langt ikke kjenner til. BFSN holder sitt års og medlemsmøte 18 til 20 april på Quality Hotel 33 i Oslo. Man kan lese mer om kurs og innhold for dette arrangementet, på bfsn.no

En annen sak i 2018 som de fleste av oss må sette seg inn i, er innføring av nye personvernregler GDPR som trer i kraft i mai 2018. BFSN har allerede satt opp kurs for våre medlemmer, og kommer til å vurdere behovet for flere kurs om interessen viser behov for dette.

 

Benytter også denne anledningen til å ønske alle Horeca lesere og bransjefolk, en riktig God Jul og et Godt Nytt År.


 

 

Året som gikk SMAK2017 BFSN 40 års jubileum Nytt år og nye muligheter