NYHETER OG BFSN I HORECA MAGASINET


 

 

Horeca nr 1. 2019

Nytt år med nye muligheter.

Da skriver vi allerede 2019, og nokk et begivenhetsrikt storkjøkken år er lagt bak oss. I BFSN er vi i full gang med planleggingen av neste SMAK som går av stabelen 3. til 6. mars i 2020.

Følg med på nettsidene til SMAK gjennom året.     

SMAK 2020

Bransjeforening for storkjøkkenleverandører i Norge er en landsdekkende bransjeorganisasjon. Vi er medarrangør for SMAK 2020 fordi, vi ønsker å være med å påvirke fremtiden, til Norges viktigste vekstnæring. SMAK har bygget seg opp til å bli Nordens viktigste møteplass for bransjen, våre medlemmer og deres kunder.

SMAK er ikke bare en utstilling, men en arena for deling, kompetanse, innovasjon og inspirasjon.  I BFSN har vi erfart at møteplassen SMAK, helt konkret har resultert i innovasjon, utvikling av nye produkter, og ikke minst etablering av verdifullt faglig nettverk, på tvers av bedrifter, organisasjoner og fagmiljø. Hotell, restaurant, café og catering, institusjon og kantine, uteliv, convenience, dagligvare, bakeri og konditori er jo som kjent den nye «oljen» for landet vårt. På SMAK skal vi la oss inspirere for å stå bedre rustet til å møte fremtiden for hele næringen. 

Under SMAK 2020 arrangeres også Norgesmesterskapet i maskinoppvask, for sjette gang. NM i maskinoppvask er ett viktig bidrag, for å løfte frem en yrkesgruppe, som ganske ofte ikke blir nevnt til vanlig. Hygienekompetanse på tvers av næringsliv og myndigheter, er et viktig tema for oss til daglig. På SMAK møter vi viktige alliansepartnere for blant annet behandling av dette spørsmålet.

BFSN har ambisjon om at SMAK 2020 skal være arnested for nye ideer, i en tid med behov for omstilling og store endringer, også i vår bransje

 

BFSN års og medlemsmøte 2019

Det skal foregå en god del andre saker også, før vi kommer frem til SMAK 2020. Allerede den 11. april arrangerer BFSN sitt års og medlemsmøte på Meet Ullevaal (Ullevål Stadion). Programmet for årets arrangement har vært klart en stund allerede, og vi håper våre medlemmer vil finne innholdet aktuelt og spennende nok, til å ta turen. Innovasjon, kommunikasjon, organisasjonsbygging, samarbeid og omstilling er bare noen av hovedtemaene for medlemsmøtet. Vi er ganske stolte av årets program og mener å ha fått satt sammen temaer og foredragsholdere, som det både skal være spennende og lærerikt å lytte til, men også foredrag som vi ønsker skal bidra til BFSN sitt videre fokus på utviklingen av foreningens fremtid.

Vi får besøk fra Nofima ved Øydis Ueland som skal snakke om risikokommunikasjon når noe har gått galt i forhold til våre kunder, mattilsynet osv.

Trond Boye Hansen som blant annet er kjent fra tv, skal snakke om hva vi som arbeidsgivere bør tenke på i forhold til sikkerhet ved bruk av firmabil i tjeneste.

Vi får en fyldig statusoppdatering presentert av Torill Engelberg fra Norges Varemesse i forhold til SMAK 2020

Ann-Mari Skinne fra Innovasjon Norge skal lære oss om finansieringsmuligheter, til det grønne skiftet i vår bransje.

Prisbelønnet forfatter og journalist Odd Isungset står bokstavelig talt for påskekrimmen rett fra virkeligheten. Odd holder et foredrag om Nygård attentatet som han har skrevet flere bøker om og dekket godt i fjernsynsdokumentarer gjennom årene.

Ole Tom Nomeland har etter flere år i First House etablert sitt eget selskap. Han har gjennom det siste året jobbet med styret i BFSN i forhold til vår visjon om å bli viktigere for våre medlemmer. Ole Tom holder et foredrag til inspirasjon i forhold til organisasjonsbygging.

Etter at vi har gjennomført den ordinære generalforsamlingen, vil vi få besøk av et norsk næringseventyr. Myken Destilleri kommer og forteller om etableringen av verdens første wiskydestilleri nord for polarsirkelen. De har også med seg smaksprøver som vi i BFSN er så heldige å få smake. Når hele dette programmet er over setter vi oss til bords for en festmiddag i Ullevaal Panorama. Her blir det prisutdelinger og underholdning med artisten Marius Havik.  

 

Horeca1 Program for års og medlemsmøtet 2019