NYHETER OG BFSN I HORECA MAGASINET


 

 

Horeca nr 1 2020

Smaken av et nytt tiår.

Vi gleder oss over at vi nok en gang kan feire hele bransjen på messen SMAK 2020. For oss i BFSN er dette en viktig arena og vi er stolte over at SMAK setter dagsorden både i bredden, høyden og i det langsiktige strategiske løp for alle fagretninger som er berørt. I hovedtemaet smaken av det nye tiåret, er det ikke tvil om hva våre ambisjoner for SMAK har vært, i et godt samarbeid med Norges Varemesse og NHO-Reiseliv. Vi håper at også du blir med oss og markerer inngangen til et nytt og spennende tiår for bransjen. Allerede nå kan vi si at dette tiåret kommer til å bli innholdsrikt, krevende, spennende og med en utvikling som vi selv kan påvirke, om vi er med og setter kursen og dagsorden allerede fra start.

 

Tretti av våre medlemsbedrifter i BFSN stiller ut på SMAK 2020

Våre medlemmer er godt representert i hele tre haller på SMAK 2020. Det er selvfølgelig flest BFSN medlemmer i hall C, da våre medlemmer belegger det aller meste av denne hallen. De tretti bedriftene som stiller ut, representerer et mangfold av produkter og tjenester til storkjøkkenbransjen og er majoritetsleverandører til hele landet. Våre medlemmer er en viktig leverandør av det som må til, for å møte behovene for omstilling i målet om å bli en ledende matnasjon i 2030. Vi håper at du som besøkende på SMAK lar deg inspirere til å se fremover og bli med på utviklingen av mat nasjonen Norge. Har du lyst til å bli bedre kjent med oss i BFSN, så kom innom oss på arenaen til NM i maskinoppvask i hall C. på SMAK 2020  

 

På SMAK messene arrangerer vi i BFSN Norgesmesterskapet i maskinoppvask for sjette gang.

Ja du har kanskje ikke hørt om NM i maskinoppvask før, men nå skal jeg dele litt om Norges reneste eventyr med deg. BFSN har fem ganger tidligere arrangert denne konkurransen på SMAK messene. For de fire første utgavene av NM, så ble deltagerne rekruttert gjennom sine arbeidsgivere i nettverket til våre BFSN medlemmer, som leverer kjemikalier til vaskemaskiner rundt om i de tusen kjøkken. Fra NM i 2017 har det kun vært deltagere som selv melder seg på til NM, gjennom sosiale medier og annen markedsføring av arrangementet som vi gjennomfører. Vår målsetting med denne endringen er at deltageren selv skal ha engasjement og eierskap til å påvirke egen bevissthet, kompetanse og arbeidsoppgaver på dette området. Deltagerne konkurrerer i heat med to konkurrenter samtidig, på helt like vasklinjer. Det kjøres tre kvalifiseringsheat hver dag, på de tre første dagene av SMAK. Den deltakeren som etter tre heat har den beste poengsummen, er direkte kvalifisert til finaledagen, som går av stabelen den aller siste dagen av SMAK 2020. De to med nest høyest poengsum konkurrerer i et fjerde heat hver dag, om den neste plassen til finaledagen.           

Det var en rekord interesse for NM 2020 og mer en 30 deltakere meldte seg på til konkurransen denne gangen. Det er en relativt god fordeling i forhold til hvor deltagerne hører hjemme i bransjen, men vi savner et større engasjement fra institusjonskjøkkenet. Vi har forsøkt å nå denne målgruppen også, uten å ha lyktes med et økt engasjement. For oss i BFSN har hygiene i kjøkkenet alltid vært et viktig tema. Vår ambisjon er å løfte frem oppmerksomheten på dette, i alle anledninger vi kan. Vi ønsker ikke minst å løfte frem et fag og en arbeidsoppgave, som det erfaringsvis ofte blir tatt litt for lett på. I 2020 har vi satt sammen et faglig sterkt dommerpanel til konkurransen, og dette er vi utrolig stolte av. Hovedommer Mona Lundby skal lede et dommerpanel besående av representanter fra Mattilsynet, og Rentokil.  

SMAK Horeca1