NYHETER OG BFSN I HORECA MAGASINET


 

 

Horeca nr 2. 2020

En vanskelig tid for vårt lille land:

Vi gjennomførte SMAK 2020 fra 3. til 6. mars, kun en uke før de mest inngripende tiltakene i fredstid ble iverksatt i Norge. Tiden etter SMAK har derfor vært preget av alt annet enn den lovende situasjonen som markedet og landet generelt var i før Covid-19 traff oss med full kraft.

I nasjonalsangen vår, så heter det i det 8. og siste verset: Og som fædres kamp har hævet det af nød til sejr, også vi, når det blir krævet, for dets fred slår lejr. Selv om ordlyden kanskje ikke ville blitt brukt slik om teksten hadde vert skrevet i 2020, så er det noe i disse ordene som beskriver noe av det som gjør oss i stand til å møte vanskeligheter sammen, når de rammer oss hardt. Mange har den siste tiden opplevd en fullstendig nedstenging av sine bedrifter, arbeidstakere er permittert og de fleste av oss har måttet iverksette inngripende tiltak, for å hindre at krisen blir en situasjon som kommer helt ut av kontroll. En av styrkene med vårt samfunn, er at når det blir (krævet) nødvendig (for dets fred slår lejr) stiller vi opp for hverandre for å komme oss gjennom vanskelige tider (og som fædres kamp har hævet det af nød til sejr) på tross av våre ulikheter og hva vi til normalt er opptatt av, så vil vi sammen overvinne alt. Jeg vil på ingen måte ta på meg rollen som literær analytiker, men jeg har valgt denne tolkningen for min egen del og Kanskje var det akkurat dette Bjørnstjerne Bjørnson ønsket at ettertiden skulle strekke seg etter, når han skrev teksten tilbake i 1864.


 

SMAK 2020   

Vi i BFSN ser oss veldig fornøyd med arrangementet SMAK 2020 og er stolte over den jobben som ble lagt ned og ikke minst det gode samarbeid med Nho-reiseliv og Norges Varemesse i planleggingen og gjennomføringen av SMAK 2020.

Det er flere høydepunkter å løfte frem, fra en messe som var stappfull av godt innhold, gode foredrag og konferanser, flere norgesmesterskap og tusenvis med kvadratmeter med flotte utstillinger. Utstillere som virkelig ønsket å delta i å sette startskuddet for matnasjonen Norge for de neste ti årene.

 

Høydepunkter fra SMAK

Det er to helt spesielle høydepunkt fra SMAK som jeg har lyst til å løfte frem i denne utgaven av Horeca. Horeca, Nho-Reiseliv og BFSN delte ut Horecabransjens ærespris for tredje gang på SMAK 2020. Æresprisen ble denne gangen gitt til Bent Stiansen som gjennom sin karriere, har svart ut på pris statuttene på en bemerkelsesverdig måte. Gratulerer med prisen!    

 

Det 6. NM i maskinoppvask ble også gjennomført over 4 dager på SMAK 2020.

Som arrangør er BFSN utrolig stolt over å ha fått løftet konkurransen til helt nytt kvalitetsnivå. Særlig i forhold til at deltagerne i NM selv melder seg på. Vi har også til NM i 2020 fått et godt samarbeid i forhold til bedømming under konkurransen fra Mattilsynet med Seniorinspektørene Ann-Louise Grimstad og Natalia Larsen. Dommerpanelet var ytterligere forsterket med Ingrid Midbøe fra Rentokil Initial og dommervikar Arne Dalseng som er pensjonert, tidligere daglig leder av BFSN. Dommerpanelet ble også i år kyndig ledet av hoveddommer Mona Lundby. Thomas Leikvoll stilte også i år opp som konferansier. Tusen takk til alle sammen, for jobben som dere gjorde under fire hektiske dager.    

Alle deltagerne bedømmes etter 12 kriterier, alle med sine hygienekritiske underpunkter. For aller første gang i historien, klarte ikke dommerne å skille de to som fikk høyest poengsum i konkurransen. Vi vil derfor ha to regjerende Norgesmestere i de tre neste årene både André Jørgensen fra Stine Sofie-senteret og Bezaneta Batalevic fra Nortura. Tittelforsvareren fra 2017, Ketil André Andreassen fra Restaurantassistanse kom til slutt på tredjeplass i NM. Gratulerer til alle tre, så minner vi om at alle oppvaskere i de tusen kjøkken allerede nå, kan starte treningen og forberedelsene til neste NM om tre år.

SMAK2020 Covid-19 NM-Maskinoppvask