NYHETER OG BFSN I HORECA MAGASINET


 

 

Nyhetsbrev til våre medlemmer 17. oktober 2019

SMAK 2020 nærmer seg med stormskritt.

Så langt har 33 av våre medlemmer booket utstilling som til sammen blir over 3100 m2. Vi noterer en nedgang i m2 på omlag 500 m2, sammenlignet med SMAK 2017. Den viktigste grunnen til nedgangen, er at mange, ja faktisk de aller fleste, har booket et noe mindre areal, enn det som ble bestilt til SMAK 2017. Vi ser oss uansett fornøyd med å ha passert 3000 m2. Kanskje kommer det også på noen flere utstillere før det begynner å bli helt fullt. 

Arbeidet i hovedkomiteen for SMAK er også godt i rute og på BFSN sine vegne, vil jeg si at vi er med på å forme SMAK for fremtiden, bygget på de elementene som har vært suksess fra tidligere gjennomføringer. Hovedkomiteen for smak har tro på at dette blir en messe for tiden vi er i og at den blir spekket av interessante foredrag, konferanser og konkurranser som blir viktige i fremdriften for matrasjonen Norge sin ferd mot målene i 2030. 

Våre medlemmer som stiller ut på SMAK, får egne informasjoner om SMAK fra BFSN, og de som ikke skal delta med utstilling, kan lese om SMAK nyheter, innhold og program på våre og Norges Varemesse sine nettsider.

 


 

Nå kan du ganske snart gjennom bedriftens medlemskap i BFSN spare tusener på gjennomføring av lovpålagte kurs.  

BFSN og sekretariatet kan i dette nyhetsbrevet dele den gledelige nyheten om at vi har inngått bransjeavtale med kursleverandøren Trainor. Mange bedrifter bruker store midler, og ikke minst tid gjennom året på kurs gjennomføring, av forskjellige lovpålagte sikkerhetskurs med mer.
Mange av kursene er digitalt tilrettelagt og e-læring, resulterer i at alle man kan ta kursene lokalt og få utstedt kursbevis i løpet av den korte tiden det tar å gjennomføre selve kurset. Alle e-læringskurs er produsert for de mest brukte språkene i det norske arbeidslivet slik at alle får de samme forutsetninger i gjennomføringen. Et eksempel er FSE kurs, som jo alle må fornye årlig. Nå kan deltakere fra bedriften ta FSE kurset som e-lærings program. Kurset tar omlag en og en halv time mot en hel arbeidsdag på et fysisk kurs. 

Jeg testet kurset og hevder etter det, at e-læringen har god kvalitet, en metodikk og pedagogikk som er godt gjennomarbeidet. Min erfaring med elektrofag er dog ganske begrenset, men kurset svarte på de spørsmålene som jeg trengte for å bestå testen/ eksamen på slutten av kurset. 

   

Vi vil om kort tid publisere priser og kursalternativer på www.bfsn.no NB Mangler du tilgang til medlemssiden er det bare å be om at vi resetter passordet for deg.  


 

F-Gass resertifisering og brennbare kjølemedier:

Har du F-gass sertifikat fra 1. juni 2015 eller før, må du fornye det innen 1. juni neste år. Vi tilbyr kurs og eksamen i én pakke for deg som ønsker en gjennomgang av pensum i forkant av teori-eksamen.
Mange av våre medlemmer har f-gass sertifikat i bedriften. BFSN har inngått avtale om at alle våre medlemmer som trenger f-gass re sertifisering kan gjennomføre dette hos kurs leverandøren Novap. Ved å referere til BFS medlemskap i påmeldingen, får dere de samme rabattene som Novaps egne medlemmer. Det tilbys også rabatt for kurs i brannfarlige kuldemedier om du refererer til BFSN medlemskap.  Du finner kursene som NOVAP tilbyr her    

 


 

Østlandske Storhusholdning 

Den 13. utgaven av Østlandske Storhusholdning på Hamar arrangeres fra 23 til 24 oktober. Flere av våre medlemmer stiller ut på messen og BFSN tar turen til messen den 23. oktober 


Host Milano arrangeres fra 18 til 22 oktober.

BFSN tar en studietur til Milano, og besøker messen mandag 21. oktober. 


NM i maskinoppvask 2020

Planleggingen er mer eller mindre ferdig, deltakere har vi ganske bra pågang på, og vi har fått på plass avtaler med alle de av våre medlemmer som denne gangen skal bistå med utlån av maskiner, utstyr, møbler og kjemikalier. Vi er også utrolig fornøyde med at vi den gangen får med oss Mattilsynet i dommerpanelet for NM 2020. Hoveddommer Mona Lundby og daglig leder i BFSN hadde ett fint gjennomgangxmøte med tilsynet den 14. oktober. På vegne av BFSN så ser vi frem til et enda tettere samarbeid med tilsynet fremover.     

Bidragsytere og leverandører til NM 2020 

  

SMAK NM-Maskinoppvask Kurs Host Milano Østlandske storhusholdningsmesse