NYHETER 


 

 

Visjonær åpning av SMAK 2020


 Visjonær åpning av SMAK 2020: Sammen bygger vi Matnasjonen Norge

Det blir en storslått åpningskonferanse på SMAK 2020. Når hele bransjen endelig samles igjen – ønsker vi å sette «Matnasjonen Norge» kraftig på dagsorden.

Det er første gangen SMAK inviterer til en stor åpningskonferanse – derfor er listen lagt høyt. Målet er å samle «alle» – og sparke i gang debatten som skal løfte bransjen inn i det neste tiåret.

Konferansier Siri-Lill Mannes, med sin bakgrunn fra TV2-nyhetene, skal lose oss gjennom et innholdsrikt program under vignetten: «Sammen bygger vi Matnasjonen Norge.» Og hun får et knallsterkt lag av gjester med seg på scenen!

Ambisiøs visjon

Regjeringens visjon for Matnasjonen Norge er ambisiøs:
«I 2030 er mat en kilde til måltidsglede og stolthet i befolkingen. Norge er internasjonalt kjent for sin spennende matkultur, sin store sjømateksport og mat- og drikkeopplevelser med norske råvarer i verdensklasse.»
Hvordan kan vi sammen få til dette? På åpningskonferansen samler vi bransje, opinionsdannere, politikere og myndigheter for å bli mer konkrete.

Toppene kommer

Landbruksministeren har nå takket ja til å delta. Fra før har fiskeri- og sjømatministeren lovet å komme. Landbruksminister Olaug Bollestad vil dermed representere «land», mens fiskeri- og sjømatminister Harald Tom Nesvik representerer det våte element.
I tillegg inviterer vi inn en rekke toneangivende aktører fra bransjen, myndigheter og andre sentrale miljøer som brenner for å bygge Norge som matnasjon.

Største og viktigste møteplassen

SMAK 2020 samler alle aktører i Norge som deler lidenskapen for mat- og drikkefaget. For tre år siden, på SMAK 2017, kom det totalt 29.500 fagbesøkende over fire dager for å se og møte tett på 400 utstillere. Dette gjør arrangementet til den største og mest attraktive møteplassen for alle som jobber med mat og drikke.

Åpningskonferansen har som mål å løfte blikket til alle som lever av og brenner for den norske mat- og drikke-næringen. Her utfordrer vi både det politiske Norge og næringen til å sette kursen for det neste tiåret: Hva kreves det av næringen – og hva må politikerne bidra med for å bygge og løfte Norge som matnasjon? Dette blir et gjennomgangstema under åpningskonferansen til SMAK 2020 den 3. mars 2020.

Følg med videre – snart kan du melde deg på både Åpningskonferansen og på Åpningspartyet. Vi kommer også tilbake med utfyllende informasjon om programmet.


 


 

NM i Maskinoppvask 2020

Har du ikke hørt om dette mesterskapet før?

Nå har også du mulighet for å bli med! 

NM i maskinoppvask arrangeres for 6. gang på SMAK 2020 fra 3. til 6. mars. 

Vi i BFSN Storkjøkkenleverandørene er utrolig stolte over å kunne presentere NM i Maskinoppvask på SMAK for sjette gang.

Du eller noen fra din bedrift kan også delta i konkurransen. Heder, ære og noen flotte premier, blir delt ut til de tre beste deltakerne i konkurransen. 

NM er også en flott anledning til å løfte frem en yrkesgruppe, som ofte ikke er så synlige. Sammen kan vi samtidig sette hygiene i kjøkkenet på dagsorden. 

Programleder og konferansier for NM er Thomas Leikvoll (Bilde øverst høyre side) Regjerende norgesmester Ketil Andre Andreassen og hoveddommer Mona Lundby og Joe Harald Strand fra BFSN (Bilde over til venstre, fra 2017)  

Bli med du også. Registrer deg i dag ved å benytte linken som teller ned dager frem til mesterskapet. Send oss gjerne også en mail til nm@bfsn.no så mottar du en påmeldingslink fra oss.  


 

Smak Åpningskonferansen SMAK 2020